Ostatnio bardzo się opuściłam w blogowaniu,ale postanowiłam zrobić modernizację mojego domu.Starą boazerię przemalowałam na biało sufit jest w kolorze lekkiej szarości,pokój również na biało.Mam na tym punkcie bzika! Wchodząc do sklepu wybieram tylko dodatki w bardzo jasnych kolorach tak samo jest przy kupowaniu mebli.
Malowanie,urządzanie a na pichcenie w kuchni nie ma czasu,ale obiecuję,że jak tylko skończę to biorę się ostro za gotowanie i pieczenie.Pomimo braku czasu wczoraj na obiad wpadły do talerza pyszne kurki zatopione w pysznym śmietankowym sosem.Całość podana z dodatkiem makaronu.Pyszny,szybki obiad z jesiennym akcentem.
Zapraszam do wypróbowania :)
Składniki na sos:
- 25 dag kurek
- duża cebula
- trzy ząbki czosnku
- łyżka masła
- sól i pieprz
- pół kubeczka kwaśnej śmietanki 18%
Kurki staranie umyć,większe pokroić.Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę,szklimy na maśle.Do cebulki dorzucamy kurki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.Lekko podsmażamy i wlewamy pół szklanki wody.Wszystko dusimy około 20 min.Po wyparowaniu wody zalewamy śmietanką,mieszamy i gotowe !
Makaron gotujemy al dente nakładamy na talerz i dodajemy sos kurkowy.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz