Przepis jest bardzo prosty wystarczą tylko sezonowe owoce a że w moim ogródku stoi piękna Pani Mirabelka więc skorzystałam z jej dobroci.
W moim mieście znów nadeszły upały więc ciasta z kremem,śmietaną omijam szerokim łukiem dlatego ciasto z owocami i kruszonką jest idealne :)
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- szklanka cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- opakowanie cukru waniliowego
- szklanka oleju
- 4 jajka
- 2 szklanki mirabelek bez pestek
Przygotowanie
Suche składniki + mokre składniki
Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia 25x30
Składniki na kruszonkę
- 100 g masła
- pół szklanki wiórek kokosowych
- mąka
Wszystkie składniki zagniatamy.Ja mąkę sypię na oko aż ciasto będzie mieć strukturę kruszonki.
Na ciasto układamy mirabelki i posypujemy kruszonką
Pieczemy około 40 min do suchego patyczka w 180 st.C
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz